4 stappen om de volledige naam te achterhalen van een 3e graads Linkedin connectie

Een tijdje terug heb ik je verteld hoe belangrijk het is om de naam van je contactpersoon te hebben voordat je begint met telefonische acquisitie. Een van mijn favoriete bronnen om te raadplegen is Linkedin. Maar wat nu als je een potentiële klant op Linkedin tegenkomt en ziet dat het een 3e-graads connectie is. Want waarschijnlijk zie je alleen de voornaam en de eerste letter van de achternaam.

Je 1e-graads connecties zijn de mensen met wie je gelinkt bent. Je ziet ‘1ste’ naast hun naam staan en je kunt ze direct berichtjes sturen.

Je 2e-graads connecties zijn de contacten van je 1e-graads connecties, dit zijn zeg maar vrienden van vrienden. Zij hebben ‘2de’ naast hun naam. Je kunt ze niet rechtstreeks een bericht versturen (tenzij je een betaalde account hebt). Je zou ze wel kunnen uitnodigen om met je te linken door op ‘Connectie Maken’ te klikken.

Je 3e-graads connecties zijn de contacten van je 2e-graads connecties. Zij hebben ‘3de’ naast hun naam staan. 3e-graads connecties kun je niet direct uitnodigen door op ‘Connectie Maken’ te drukken. Ook de contactgegevens zijn niet zichtbaar. Je ziet alleen nog het bovenste gedeelte van een profiel: de headline, de foto, de eerste letter van de achternaam en nog wat andere informatie. De samenvatting, vaardigheden, uitgebreide informatie over verschillende banen etc. is niet zichtbaar.


4 stappen om de volledige naam te achterhalen van een 3e-graads Linkedin connectie

  1. Open een nieuw tabblad en ga naar Google
  2. Typ in het zoekvak de voornaam van je contactpersoon en de eerste letter van de achternaam (Eimer L)
  3. Copy paste / Kopieer en plak ook de headline in het zoekvak (Brand Strategist)
  4. Kijk naar de Linkedin zoekresultaten en vergelijk de link met het originele profiel om er zeker van te zijn dat het over de juiste contactpersoon gaat

Conclusie

Nu je weet hoe je de volledige naam van een 3e-graads Linkedin connectie kunt achterhalen krijg je de kans om rechtstreeks met deze persoon te connecten door te klikken op ‘Connectie Maken’. Vergeet niet om een persoonlijk berichtje mee te sturen.

Hoe zorg jij ervoor dat je de juiste naam van een potentiële klant weet te achterhalen? Ik zie je reactie graag verschijnen in het commentaarveld hieronder. Alvast bedankt!

Zou je mij willen helpen door dit artikel te delen met je netwerk?

Je kunt dit doen door middel van de knoppen hieronder voor Linkedin, Twitter, Facebook en Google+. Op deze manier kunnen andere professionals ook hun voordeel doen met deze informatie. Alvast bedankt!

Over de schrijver: Vincent de Fretes



Vincent de Fretes helpt ZZP-ers, Interim Professionals en dienstverlenende organisaties aan structureel meer commerciële afspraken in hun agenda.
 Hij is zelf jarenlang werkzaam geweest in diverse sales functies en heeft bij de start van zijn professionele carrière ook geworsteld met het maken van gekwalificeerde afspraken bij potentiële klanten.

Na het volgen van intensieve trainingen om dit beter te doen en het continue verbeteren van zijn acquisitie vaardigheden, heeft hij een scala aan methodieken, kennis en vaardigheden ontwikkeld om succesvol klantgericht te telefoneren. Alles wat hij organisaties leert past hij zelf ook in praktijk toe, omdat hij zeker wilt weten dat het resultaat oplevert.

10 Reacties

    • Vincent de Fretes

      Graag gedaan Ad. Succes!

      Antwoord
  1. Gré van den Hanenberg

    Het eerste gedeelte gebruikte ik al maar het extra toevoegen van de headline had ik nog niet gebruikt. Hartelijk dank voor deze waardevolle toevoeging.

    Antwoord
    • Vincent de Fretes

      Dag Gré, graag gedaan. Succes!

      Antwoord
  2. Elwin Albert

    Hoe zorg jij ervoor dat je de juiste naam van een potentiële klant weet te achterhalen?

    Ook op LinkedIn:
    1. Je zoekt naar de bedrijfsnaam en kiest de juiste
    2. Rechtsboven zie je dan: “Hoe bent u met elkaar verbonden?” en daaronder 1e en 2e graadsconnecties en als derde “werknemers op LinkedIn”.
    3. Je zoekt bij de 1e graadsconnecties de beste persoon waarmee je al gelinkt bent en je vraagt via LinkedIn of hij/zij jou de naam kan geven van de functionaris die je zoekt. Heb je nog geen 1e graadsconnecties binnen dat bedrijf, dan zul je eerst contact met iemand moeten maken, of via 1e graadsconnecties die daar wel 1e graadsconnecties hebben.

    LinkedIn maakt het zo eenvoudig om snel de juiste persoon te vinden en te connecten.

    Antwoord
    • Vincent de Fretes

      Dag Elwin, bedankt voor je reactie. Wat doe je als je een 1e graads connectie niet goed genoeg kent? Vraag je dan ook aan de deze persoon of hij/zij de naam kan geven van de functionaris die je zoekt?

      Antwoord
      • Elwin Albert

        Vincent, 1e graads connecties ken ik meestal voldoende om dat te kunnen/durven vragen, want met een 1e graads connectie heb ik in ieder geval contact gehad via LinkedIn (bedankje voor LinkedIn connectie) en vaak nog frequenter.
        Connecties willen meestal wel helpen, als ze dat kunnen, want waarom ben je anders gelinkt met elkaar?

        Dus iets van:
        “Beste Vincent, wij zijn gelinkt bij LinkedIn en ik denk dat jij mij kunt helpen. Ik ben op zoek naar ‘die-en-die functionaris bij die-en-die organisatie’. Kan/wil jij mij misschien zeggen wie ik daarvoor het beste kan benaderen?
        Mocht ik, wanneer dan ook, iets voor jou kunnen betekenen, dan ben ik altijd bereid dat te doen.”

        Misschien kun je iets met het bovenstaande?

        Antwoord
        • Vincent de Fretes

          Bedankt voor je antwoord Albert!

          Antwoord
  3. Leendert Romijn

    Hallo Vincent,
    ik heb je tip opgevolgd.
    De contactpersoon heb ik achterhaald via Google, deze opgezocht bij de juiste bedrijfsnaam.
    Echter, heb ik niet de optie “connectie maken”, maar alleen “inmail sturen”. Hoe kan ik toch in contact komen met dergelijk 3e graads contacten?

    Mvg L. Romijn

    Antwoord
    • Vincent de Fretes

      Hoi Leendert, excuses voor de late reactie. Waarschijnlijk is je bericht in mijn spambox beland, vandaar dat ik het nu pas zie. In antwoord op je vraag… Kijk eens of je lid kan worden van een Linkedin groep waar je contactpersoon ook lid van is. Via een gezamenlijke Linkedin groep kun je een bericht sturen naar deze 3e graads connectie.

      Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *