4 stappen om ervoor te zorgen dat potentiële klanten jouw Linkedin uitnodiging sneller accepteren

Deze week kreeg ik alweer de zoveelste uitnodiging via Linkedin. Op zich heb ik er geen probleem mee, maar bijna de helft van de Linkedin uitnodigingen die ik krijg zijn onpersoonlijk. Ik krijg dan het gevoel dat deze personen geen moeite hebben gedaan om zichzelf in mij of mijn bedrijf te verdiepen met als gevolg dat ik iemand minder snel zal toelaten tot mijn Linkedin netwerk. Hoe zouden jouw potentiële klanten zich voelen?

Om je een voorbeeld te geven, afgelopen vrijdag kreeg ik onderstaande uitnodiging:

Nu kun je hier op verschillende manieren op reageren. Iemand afwijzen is voor mij geen optie en ik zal je vertellen waarom. Linkedin maakt het je niet makkelijk! Op verschillende plekken hoef je maar op de knop “Connectie Maken” te klikken en de uitnodiging met bovenstaande standaard tekst is al verzonden voordat je er erg in hebt. Ook in de LinkedIn app voor de tablet of smartphone wordt deze standaard uitnodiging verzonden als je een connectie met iemand wilt maken.

Welke 4 stappen moet je ondernemen om een potentiële klant uit te nodigen?

1) Ga naar www.linkedin.com in je browser, gebruik dus niet de app op je smartphone of tablet.

2) Klik vervolgens op het profiel van de persoon die je zou willen uitnodigen en klik op de blauwe button “Connectie maken”.

3) Vink aan waar je elkaar van kent.

4) Voeg altijd een persoonlijk berichtje toe! Ook al is het niet verplicht, een persoonlijke uitnodiging vergroot de kans dat je uitnodiging geaccepteerd wordt. Ken je het e-mail adres van de persoon? Kies dan “Ander” en vul het e-mail adres in.

Conclusie

Maak je Linkedin uitnodiging persoonlijk en wees duidelijk waarom je wilt connecten of waar je elkaar van kent. Probeer je potentiële klant te helpen met hetgeen dat hij/zij momenteel nodig heeft. Ga op zoek naar een overeenkomst (groep, contactpersoon, studie of bedrijf) of noem iets uit het profiel van de persoon waarmee je zou willen linken. Op deze manier vergroot je de kans dat de ontvanger je uitnodiging accepteert.

Op welke manier zorg jij ervoor dat jouw Linkedin uitnodigingen sneller geaccepteerd worden? Ik zie je reactie graag verschijnen in het commentaarveld hieronder. Alvast bedankt!

Zou je mij willen helpen door dit artikel te delen met je netwerk?

Je kunt dit doen door middel van de knoppen hieronder voor Linkedin, Twitter, Facebook en Google+. Op deze manier kunnen andere professionals ook hun voordeel doen met deze informatie. Alvast bedankt!

Over de schrijver: Vincent de FretesVincent de Fretes helpt ZZP-ers, Interim Professionals en dienstverlenende organisaties aan structureel meer commerciële afspraken in hun agenda. Hij is zelf jarenlang werkzaam geweest in diverse sales functies en heeft bij de start van zijn professionele carrière ook geworsteld met het maken van gekwalificeerde afspraken bij potentiële klanten.

Na het volgen van intensieve trainingen om dit beter te doen en het continue verbeteren van zijn acquisitie vaardigheden, heeft hij een scala aan methodieken, kennis en vaardigheden ontwikkeld om succesvol klantgericht te telefoneren. Alles wat hij organisaties leert past hij zelf ook in praktijk toe, omdat hij zeker wilt weten dat het resultaat oplevert.

4 Reacties

 1. Agnes Compagne

  Beste Vincent,

  Ik kan mij helemaal vinden in jouw bericht. Dit is helemaal mijn manier van werken. Helaas gebeurd het mij ook wel eens op de LinkedIn site, dat mijn uitnodiging al verzonden is voordat ik een persoonlijk bericht heb toegevoegd.

  Met hartelijke groet,
  Agnes Compagne

  Antwoord
  • Vincent de Fretes

   Dag Agnes, welkom op mijn blog en bedankt voor je reactie. Wist je dat je een Linkedin uitnodiging ook kunt intrekken waardoor je een restrictie voorkomt?

   Antwoord
 2. Henk

  Eigenlijk maak ik zelden een connectie met iemand die ik niet persoonlijk ken. en als ik het al doe, dan geef ik ook de reden mee, in de mail. Andersom krijg ik een enkele keer een connectieverzoek van iemand die ik niet ken en dan kijk ik even in het profiel of ik zelf een reden zie om te linken.

  Maar ik weet niet hoeveel connectieverzoeken jij krijgt per dag/week…

  Antwoord
  • Vincent de Fretes

   Dag Henk, allereerst bedankt voor je reactie. Ik krijg wekelijks meerdere uitnodigingen om te linken, vaak ook zonder een persoonlijk bericht. Echter, deze personen hebben mij wel geïnspireerd om een artikel te schrijven. Het feit dat ik iemand niet ken wil niet zeggen dat deze persoon niet interessant kan zijn. Sterker nog, deze persoon neemt vaak ook een netwerk mee waar ik toegang tot krijg. Ik geef altijd wel een reactie op een uitnodiging van iemand die ik niet ken, waarbij ik de uitnodiging nog niet accepteer. Indien deze persoon mij een goede reden geeft om te linken laat ik hem/haar graag toe tot mijn Linkedin netwerk. Hoeveel Linkedin uitnodigingen krijg jij per dag/week?

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *