6 stappen om een dubbel profiel op Linkedin te verwijderen

Onlangs schreef onderneemster Monique uit Amsterdam zich in voor mijn nieuwsbrief. Ik zocht haar op via Linkedin en zag ik dat ze maar liefst 3(!) profielen heeft. In sommige gevallen is dit een bewuste keuze maar veel ondernemers maken per ongeluk een dubbel profiel aan.

Hoe verwijder je een dubbel profiel?

We komen allemaal wel eens ondernemers tegen met twee (of meerdere) Linkedin profielen. Wanneer dit een onbewuste keuze is geweest weten veel ondernemers vaak niet hoe ze een dubbel profiel moeten verwijderen. Als je het juiste email adres en wachtwoord nog hebt dan kun je vrij gemakkelijk in 6 stappen een dubbel profiel verwijderen.

1) Ga naar www.linkedin.com

2) Log in met de inloggegevens van het profiel dat je wilt verwijderen en klik op ‘Profiel’ om er zeker van te zijn dat je ingelogd bent in het juiste account

3) Klik rechtsboven op je profielfoto en vervolgens op ‘Privacy en instellingen’ . Linkedin vraagt nogmaals om je wachtwoord  in te voeren.

4) Klik op het tabblad ‘Account’

5) Aan de rechterkant klik je op ‘Uw account sluiten’ waarna je kunt aangeven wat de reden is voor het sluiten van je account.

6) Klik op ‘Doorgaan’ en bevestig dat het om jouw persoonlijke account gaat. Je Linkedin profiel wordt verwijderd en het email adres dat aan je profiel gekoppeld is wordt binnen 24 uur weer vrijgegeven voor een nieuw account. Let op: niet alleen je profiel wordt verwijderd, maar ook al je Linkedin connecties en berichten. Weet je toch niet zeker of je je account wilt sluiten, dan kun je het proces nu nog stopzetten.

Conclusie

Ondernemers kiezen soms bewust voor (minimaal) twee Linkedin profielen. Vaak is het voor deze ondernemers duidelijk wat het verschil is tussen de twee profielen maar voor een potentiële klant is dit hartstikke onoverzichtelijk. Ik adviseer je daarom om één profiel aan te maken waarin je al je kennis en expertise presenteert. In een volgend artikel zal ik vertellen welke stappen je moet ondernemen als je het wachtwoord en/of email adres NIET meer in bezit hebt.

Waarom heb jij gekozen voor minimaal twee Linkedin profielen? Waarschijnlijk heb je er goed over nagedacht en heb je hier een goede reden voor. Ik zie je reactie graag verschijnen in het commentaarveld hieronder. Alvast bedankt! 

Zou je mij willen helpen door dit artikel te delen met je netwerk?

Je kunt dit doen door middel van de knoppen hieronder voor Linkedin, Twitter, Facebook en Google+. Op deze manier kunnen andere professionals ook hun voordeel doen met deze informatie. Alvast bedankt!

Over de schrijver: Vincent de Fretes

Vincent de Fretes helpt ZZP-ers, Interim Professionals en dienstverlenende organisaties aan structureel meer commerciële afspraken in hun agenda. Hij is zelf jarenlang werkzaam geweest in diverse sales functies en heeft bij de start van zijn professionele carrière ook geworsteld met het maken van gekwalificeerde afspraken bij potentiële klanten.

Na het volgen van intensieve trainingen om dit beter te doen en het continue verbeteren van zijn acquisitie vaardigheden, heeft hij een scala aan methodieken, kennis en vaardigheden ontwikkeld om succesvol klantgericht te telefoneren. Alles wat hij organisaties leert past hij zelf ook in praktijk toe, omdat hij zeker wilt weten dat het resultaat oplevert.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *