DE manier om het account van een overleden Linkedin lid te verwijderen

Ik stuitte op een Linkedin profiel waar onder de naam van de persoon stond “Overleden op x-x-2015”. Ja je leest het goed! Het is helaas niet de eerste keer dat ik iemand ben tegengekomen op Linkedin waarvan ik weet dat deze persoon overleden is.

Ik heb daarom besloten om dit artikel te schrijven, want het kan voorkomen dat ook jij een profiel tegenkomt van een (oud) collega, (oud) studiegenoot of connectie die is overleden. Als dit gebeurt, kan Linkedin namens jou het account van deze persoon sluiten en het profiel verwijderen.

Je hebt het volgende nodig:

 • Naam van het lid
 • De URL van hun LinkedIn-profiel
 • Je relatie met hem/haar
 • E-mailadres van het lid
 • Datum waarop de persoon overleden
 • Link naar de overlijdensadvertentie
 • Het bedrijf waarvoor de persoon het laatst in dienst was

Om er zeker van te zijn dat het juiste profiel wordt verwijderd word je gevraagd om een formulier in te vullen. Nadat je dit formulier hebt ingevuld, wordt het automatisch naar Linkedin verzonden en in behandeling genomen. Let op: het is zeer belangrijk dat het email adres van de overleden persoon daarin vermeld wordt, anders kan Linkedin het niet verwijderen!

Conclusie

Behalve Linkedin zijn er natuurlijk nog andere Social Media platformen waarop je een persoonlijk profiel kunt aanmaken. Het aantal nieuwe Social Media platformen wordt in de toekomst alleen maar meer. En omdat het voor nabestaanden steeds lastiger wordt om accounts van overleden personen terug te vinden zou ik je willen adviseren om hier (hoe raar het ook is) goede afspraken over te maken met je nabestaanden.

Ben jij wel eens iemand tegengekomen op Linkedin waarvan je weet dat deze persoon overleden is? Zo ja, wat heb je toen gedaan? Ik zie je reactie graag verschijnen in het commentaarveld onder dit artikel.

Zou je mij willen helpen door dit artikel te delen met je netwerk?

Je kunt dit doen door middel van de knoppen hieronder voor Linkedin, Twitter, Facebook en Google+. Op deze manier kunnen andere professionals ook hun voordeel doen met deze informatie. Alvast bedankt!

Over de schrijver: Vincent de Fretes

Vincent de Fretes helpt ZZP-ers, Interim Professionals en dienstverlenende organisaties aan structureel meer commerciële afspraken in hun agenda. Hij is zelf jarenlang werkzaam geweest in diverse sales functies en heeft bij de start van zijn professionele carrière ook geworsteld met het maken van gekwalificeerde afspraken bij potentiële klanten.

Na het volgen van intensieve trainingen om dit beter te doen en het continue verbeteren van zijn acquisitie vaardigheden, heeft hij een scala aan methodieken, kennis en vaardigheden ontwikkeld om succesvol klantgericht te telefoneren. Alles wat hij organisaties leert past hij zelf ook in praktijk toe, omdat hij zeker wilt weten dat het resultaat oplevert.

5 Reacties

 1. Gabriël

  Als iemand overleden is wie heeft dan dat geschreven ?
  En waarom zou ik dan vragen om een formulier in te vullen ?
  Waarschijnlijk iemand wil dat per se laten staan !
  Persoonlijke zaken blijft persoonlijk en daardoor ik vind het niet terecht om dat te doen .
  Of zie ik het verkeerd ?

  Antwoord
  • Vincent de Fretes

   Dag Gabriel, ik weet niet wie het geschreven heeft. Er wordt door Linkedin gevraagd om een formulier in te vullen als je bovenstaande stappen volgt, je hoeft er zelf niet om te vragen. Je zou ook net als Marjolein een poging kunnen doen om familie of bekenden in te lichten zodat zij op de hoogte zijn van de desbetreffende profiel?

   Antwoord
 2. Marjolein Hartkamp

  Dank je wel Vincent. Ik was een tijd geleden ook een oud collega ’tegengekomen’op LinkedIn die al overleden was.
  Ik heb jouw e-mail gelijk aan een directe collega van hem doorgestuurd met het verzoek jouw informatie door te sturen aan familie of bekenden die voldoende gegevens hebben om het profiel te verwijderen.

  Antwoord
  • Vincent de Fretes

   Graag gedaan Marjolein en bedankt voor je reactie

   Antwoord
 3. Bianca

  Ik weet van een oud collega op Linked in dat hij al een aantal jaar geleden overleden is. Alleen hij leidde een zeer teruggetrokken bestaan, was zelfstandig en eigenlijk geen familie. Ik zie hem dus ieder jaar voorbij komen. Weet geen familie om te benaderen. Dus het profiel zal er wel altijd op blijven staan. Eigenlijk zouden ze bij een in actief profiel voor een bepaalde periode dit misschien automatisch kunnen verwijderen.

  Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *