Hoe je na één contactmoment meer over een prospect te weten kunt komen

Soms heb ik het gevoel dat professionals die bezig zijn met telefonische acquisitie geen idee hebben met wie zij in gesprek zijn. Natuurlijk… wanneer je iemand voor de eerste keer spreekt weet je bijna niks over een persoon. Maar na iemand minimaal één keer telefonisch gesproken te hebben kun je, buiten hetgeen wat je over iemand online zou kunnen vinden, toch al veel te weten komen over een contactpersoon.

Ik merk namelijk dat veel professionals zich alleen focussen op het ‘scoren’. Zij bellen een prospect op en willen zo snel mogelijk hun product of dienst verkopen. Nu zal dat zeker lukken in een aantal gevallen. Maar als jouw doel is om een langdurige relatie op te bouwen is het handig om je minder te focussen op de verkoop. Stel goede vragen en maak aantekeningen over je gesprekspartner. Dat kan van alles zijn als bijvoorbeeld een standaard vrije dag, een vakantie, gezinsuitbreiding of de manier waarop je contactpersoon je te woord staat. Ik merk dat veel professional dit nog te weinig doen. Uiteraard kun je dit natuurlijk ook doen tijdens een live ontmoeting, denk aan iemands gedrag of een bepaalde mening.

Conclusie

Leg je gespreksverslagen goed vast. Check vooraf je eerdere aantekeningen wanneer je jouw contactpersoon voor de tweede keer spreekt. Geef een potentiële klant de juiste aandacht waardoor je de kans op succes vergroot. Mensen waarderen het. Daarnaast is het een prima start voor een succesvol acquisitiegesprek en uiteindelijk een langdurige relatie.

Wat weet jij eigenlijk van je toekomstige klanten? Ik zie je reactie graag verschijnen in het commentaarveld onder dit artikel.

Zou je mij willen helpen door dit artikel te delen met je netwerk?

Je kunt dit doen door middel van de knoppen voor Linkedin, Twitter, Facebook en Google+. Op deze manier kunnen andere professionals ook hun voordeel doen met deze informatie. Alvast bedankt!

Over de schrijver: Vincent de Fretes

Vincent de Fretes zorgt ervoor dat professionals sneller aan tafel komen te zitten met potentiële klanten. Iedereen kan afspraken maken, dat is volgens Vincent niet moeilijk. Het allerbelangrijkste is om afspraken te maken van hoge kwaliteit!

Met name bij de start van zijn professionele carrière heeft Vincent enorm geworsteld met het maken van goede kwalitatieve afspraken. Doordat hij continue bezig is met het verbeteren van zijn commerciële vaardigheden en nog steeds intensieve trainingen volgt om dit beter te doen, heeft hij een scala aan methodieken, kennis en vaardigheden ontwikkeld om ervoor te zorgen dat professionals sneller aan tafel komen te zitten met potentiële klanten.

Zijn klanten geloven in zijn aanpak waarbij continuïteit, creativiteit en originaliteit van essentieel belang zijn. Alles wat hij professionals leert past hij zelf ook in praktijk toe, omdat hij zeker wilt weten dat het resultaat oplevert.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *